Παρουσία Καμμένου - Πάιατ τα Εγκαίνια της Πρώτης Μονάδας Ανακύκλωσης στο Στρατόπεδο Παπάγου

Παρουσία Καμμένου - Πάιατ τα Εγκαίνια της Πρώτης Μονάδας Ανακύκλωσης στο Στρατόπεδο Παπάγου
energia.gr
Τρι, 6 Νοεμβρίου 2018 - 09:27

Παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου και του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, πραγματοποιήθηκαν χθες, Δευτέρα, τα εγκαίνια της πρώτης μονάδας ανακύκλωσης στο στρατόπεδο Παπάγου, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης που υλοποιεί το υπουργείο.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στη σημασία της ανακύκλωσης, καθώς και στις δράσεις του υπουργείου προς την κατεύθυνση αυτή. Γνωστοποίησε, δε, ότι το 2019 θα είναι έτος προβολής της προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων στην κοινωνία και τους πολίτες, δεδομένου ότι παράμετρος αυτής αποτελούν και οι αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης που έχουν ενσωματωθεί στις δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίσης ανήγγειλε ότι «διατιθέμεθα αυτό το πιλοτικό σχέδιο να το αναπτύξουμε σε όλη την Ελλάδα, όπου υπάρχουν δομές των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να βοηθήσουμε τις τοπικές κοινωνίες να μπουν στον τομέα της ανακύκλωσης». Παράλληλα, τόνισε «το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η τοπική αυτοδιοίκηση σε όλη αυτή την προσπάθεια».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ευχαρίστησε τον παριστάμενο πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, καθώς και τον εκπρόσωπο της εταιρείας ENVIPCO για τη συμβολή τους στη δημιουργία της πρώτης μονάδας ανακύκλωσης.

«Η σημερινή τελετή σηματοδοτεί μια ακόμα επιτυχία που υπογραμμίζει την ισχύ των πολυεπίπεδων σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδας», τόνισε, με τη σειρά του, ο Αμερικανός πρέσβης.

Κάνοντας ειδική αναφορά στη συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας, του εμπορίου και των επενδύσεων, με έμφαση τους δεσμούς μεταξύ των δύο λαών, ο κ. Πάιατ τόνισε πως αυτοί οι ισχυροί δεσμοί χρησίμευσαν ως θεμέλιο για το επίτευγμα - ορόσημο μας οι ΗΠΑ να είναι η τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ «και μας δίνουν μεγάλη ώθηση στο Στρατηγικό Διάλογο ΗΠΑ - Ελλάδας, που θα ξεκινήσει στην Ουάσιγκτον στις 13 Δεκεμβρίου υπό την προεδρία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο».

Ο κ. Πάιατ τόνισε πως η Ελλάδα θα αποτελέσει σημαντικό κόμβο τόσο για τη διάδοση της ανακύκλωσης, όσο και την εξαγωγή της τεχνολογίας αυτής στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Επίσης, ο πρέσβης των ΗΠΑ εξέφρασε τον ενθουσιασμό του όταν ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της Envipco Hellas κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όταν είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το συγκεκριμένο περίπτερο.

Σημειώνεται πως η λειτουργία πρώτης μονάδας ανακύκλωσης στο στρατόπεδο Παπάγου, εντάσσεται στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης που υλοποιεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.