Μεγάλα Βάσανα για τους Μεγάλους Οφειλέτες της ΔΕΗ- Εξώδικο στην ΛΑΡΚΟ για Απλήρωτο Ρεύμα 285 εκατ. Ευρώ!

Μεγάλα Βάσανα για τους Μεγάλους Οφειλέτες της ΔΕΗ- Εξώδικο στην ΛΑΡΚΟ για Απλήρωτο Ρεύμα 285 εκατ. Ευρώ!
energia.gr
Τρι, 20 Νοεμβρίου 2018 - 17:58

Mετά την Χαλυβουργική, η ΔΕΗ φέρεται να έχει αποστείλει εξώδικο στην ΛΑΡΚΟ, για την είσπραξη οφειλών που αγγίζουν τα 285 εκατ. ευρώ σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές της αγοράς. 

Η κίνηση που σημειώθηκε στις αρχές του μήνα που διανύουμε, έρχεται σε συνέχεια του αιτήματός της Επιχείρησης για τη διακοπή ηλεκτροδότησης στη Χαλυβουργική, της οποίας οι οφειλές ρευματος φθάνουν στα 32 εκατ. ευρώ.

Το εξώδικο προς τη ΛΑΡΚΟ, που κοινοποιήθηκε, με τη σειρά του, στον ΑΔΜΗΕ και την ΡΑΕ, αποτελεί το πρώτο βήμα για τη διαδικασία διακοπής της παροχής ηλεκτροδότησης προς τη βιομηχανία νικελίου, αν η τελευταία δεν αρχίσει να αποπληρώνει τις οφειλές της. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται η ΔΕΗ να προχωρήσει, εντός των επόμενων ημερών, στο επόμενο βήμα που είναι η αποστολή αιτήματος απενεργοποίησης μετρητή προς την ΛΑΡΚΟ, πριν καταλήξει στο τελικό στάδιο, δηλαδή στην εντολή άρσης της εκπροσώπησης - αίτημα που αποστέλλεται στον ΑΔΜΗΕ και που ουσιαστικά, σημαίνει ότι η ΔΕΗ ζητεί να διακοπεί η ηλεκτροδότηση της βιομηχανίας.

Αρμόδιοι κύκλοι της ΔΕΗ αναφέρουν ότι η Επιχείρηση σκοπεύει να ξεκινήσει τις διαδικασίες διακοπής της ηλεκτροδότησης και για άλλες εταιρείες που οφείλουν και δεν πληρώνουν το ρεύμα.

Όλα τούτα συμβαίνουν, ενώ ο ΑΔΜΗΕ εξακολουθεί να μην υλοποιεί την εντολή αποκοπής ρεύματος για τη Χαλυβουργική, όπως ζητά η ΔΕΗ. Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, η Χαλυβουργική έχει ζητήσει να της δοθεί τρίμηνη παράταση, έως ότου ολοκληρωθεί η φάση των διαπραγματεύσεων στην μοποία έχει εισέλθει με τις πιστώτριες τράπεζες, με στόχο την αναχρηματοδότηση του χρέους της. Σε κάθε περίπτωση, η Πολιτεία εμφανίζεται απρόθυμη να κατεβάσει τους διακόπτες για την Χαλυβουργική, ακόμη και αυτή τελεί υπό καθεστώς υπολειτουργίας.