Με μια παραίτηση ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών από τα δικόγραφα του ο γερμανικός Όμιλος της Volkswagen, ουσιαστικά αποδέχτηκε την ανάγκη αποζημίωσης των καταναλωτή, θέτοντας ουσιαστικά τη βάση για να τελειώσει το Diesel Gate στην Ελλάδα

Ενώπιον του Πρωτοδικείου Αθήνας, ο γερμανικός κολοσσός παραιτήθηκε των δικογράφων του, βάζοντας τέλος στην αγωγή που είχε καταθέσει καταναλώτρια η οποία είχε αγοράσει ελαττωματικό αυτοκίνητο από την VW κόστους 14.000. Υπέρ της είχε επιδικαστεί αποζημίωση ύψους 5.200 ευρώ, από το Ειρηνοδικείο Αθήνας.

"Πρόκειται για μία ευχάριστη εξέλιξη. Τελεσίδικα πλέον η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθήνας είναι σε ισχύ", υποστήριξε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της καταναλώτριας Ηλίας Μπέτζιος, προσθέτοντας: "Μας χαροποιεί η απόφαση της κατασκευάστριας εταιρείας να παραιτηθεί".

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση 5286/2017 του Ειρηνοδικείου Αθηνών, που δικαίωσε κάτοχο αυτοκινήτου Volkswagen, αξιώνοντας αποζημίωση λόγω εξαπάτησης, κρίνοντας ότι το παράνομο λογισμικό καθιστούσε μειωμένης αξίας μεταπώλησης το αυτοκίνητο και εκτός οικολογικών επιλογών του καταναλωτή. Μάλιστα έκρινε η απόφαση ότι δεν είναι υποχρεωμένος ο καταναλωτής να αποδεχθεί διόρθωση λογισμικού από την κατασκευάστρια εταιρεία.

(από www.capital.gr, 23/11/2018)