ΥΠΕΝ: Συστήνεται Ομάδα για την Άμεση Αντιμετώπιση Ζητημάτων Σχετικά με τις Έρευνες Υδρογονανθράκων

ΥΠΕΝ: Συστήνεται Ομάδα για την Άμεση Αντιμετώπιση Ζητημάτων Σχετικά με τις Έρευνες Υδρογονανθράκων
energia.gr
Δευ, 26 Νοεμβρίου 2018 - 14:56

Στη σύσταση ομάδας παρακολούθησης για τις έρευνες υδρογονανθράκων με συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών προσανατολίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ του για το ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Κ. Βουτσαδάκης, στην ομάδα θα συμμετέχουν τα συναρμόδια υπουργεία,

οι εταιρείες που υλοποιούν τα ερευνητικά προγράμματα και οι οικολογικές οργανώσεις που αντιτίθεται σε αυτά. Στόχος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι η παρουσίαση και άμεση αντιμετώπιση όπου είναι δυνατόν των ζητημάτων που ανακύπτουν σε σχέση με τις έρευνες προκειμένου οι εργασίες να υλοποιούνται χωρίς καθυστερήσεις αλλά και χωρίς τριβές με την τοπική κοινωνία και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Εκπρόσωποι εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις έρευνες υδρογονανθράκων στη χώρα μας ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι όποια κίνηση συμβάλλει στην αύξηση της διαφάνειας και το διάλογο είναι χρήσιμη, τονίζουν ωστόσο την ανάγκη να μην προστεθεί άλλη μία γραφειοκρατική διαδικασία στην πορεία υλοποίησης των ερευνών.

Πάντως την ερχόμενη εβδομάδα συζητείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή περιβαλλοντικών οργανώσεων κατά της διενέργειας ερευνητικών εργασιών στην περιοχή των Ιωαννίνων.