Φυτίλι στην Πυριτιδαποθήκη της Κριμαίας - Η Μόσχα θα Αναπτύξει Νέες Συστοιχίες S-400

Φυτίλι  στην Πυριτιδαποθήκη της Κριμαίας - Η Μόσχα θα Αναπτύξει Νέες Συστοιχίες S-400
energia.gr
Τετ, 28 Νοεμβρίου 2018 - 17:32

Η Ρωσία πρόκειται να αναπτύξει, σύντομα, νέες συστοιχίες πυραύλων εδάφους-αέρος S-400 στην χερσόνησο της Κριμαίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Η είδηση κυκλοφόρησε ενώ η Ουκρανία επέβαλε στρατιωτικό νόμο για 30 ημέρες σε τμήματα της χώρας, μετά την αιχμαλωσία, την Κυριακή, τριών πλοίων του πολεμικού ναυτικού της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας, από ρωσικά πολεμικά σκάφη, ανοιχτά της Κριμαίας, σε ένα περιστατικό για το οποίο το Κίεβο εκφράζει φόβους ότι είναι προάγγελος ρωσικής εισβολής. Η Ρωσία κατηγορεί, από την πλευρά της, την Ουκρανία ότι "συνωμοτεί", με τους δυτικούς συμμάχους της, με σκοπό να πυροδοτήσουν μια πολεμική σύρραξη. Το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι οι νέες συστοιχίες θα είναι επιχειρησιακές έως το τέλος του έτους.

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προέτρεψε τον Ρώσο και τον Ουκρανό ομόλογό του, κ.κ. Πούτιν και Ποροσένκο, σε χωριστές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που είχε μαζί τους, να επιλύσουν την ένταση που ξέσπασε μεταξύ των δύο χωρών μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας, όπως ανέφερε πηγή από το γραφείο του Τούρκου ηγέτη.