Ν. Χριστοδουλίδης: Όλα Βαίνουν Καλώς με την Γεώτρηση στο Οικόπεδο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ

Ν. Χριστοδουλίδης: Όλα Βαίνουν Καλώς με την Γεώτρηση στο Οικόπεδο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ
energia.gr
Παρ, 30 Νοεμβρίου 2018 - 18:37

Η ελληνοκυπριακή πλευρά παραμένει προσηλωμένη στο συμφωνημένο πλαίσιο λύσης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος τόνισε ότι δεν αναζητείται διέξοδος που να στρέφεται σε άλλες κατευθύνσεις.

Σε δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Χριστοδουλίδης απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η κυβέρνηση της Κύπρου εξετάζει και άλλες λύσεις, πέραν της ομοσπονδίας και είπε ότι ο στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι, εκτός από το πλαίσιο που έχει θέσει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, να "κλειδώσουν" και οι συγκλίσεις που επιτεύχθηκαν στην τελευταία διαπραγματευτική διαδικασία. Τόνισε, δε, ότι οι συγκλίσεις δεν μπορεί να αμφισβητούνται, αλλά επισήμανε ότι τίποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί ως συμφωνημένο αν δεν συμφωνηθούν όλα.

Αναφορικά με την αποστολή της προσωπικής απεσταλμένης του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Τζέιν Χολ Λουτ, ο κ. Χριστοδουλίδης, είπε ότι η Κύπρος αναμένεται να είναι ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας της, μετά και τις επαφές με τις εγγυήτριες χώρες.

Ο υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στις έρευνες υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, επεσήμανε ότι συνεχίζεται κανονικά η γεώτρηση της ExxonMobil-Qataρ Petroleum στον στόχο Δελφίνη, του τεμαχίου 10. Ο κ. Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε, μάλιστα, χθες το πλωτό γεωτρύπανο, συνοδεύοντας τον υπουργό Ενέργειας και την Πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών, ύστερα από σχετική πρόσκληση που απηύθυνε η κοινοπραξία. Τέλος, ανέφερε ότι η πρόσκληση αποτελεί σαφή ένδειξη της ικανοποίησης για τη συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση.