Η Πρωτοβουλία Σύγχρονης Τέχνης της Polyeco, PCAI, Bραβεύθηκε στα Corporate Art Awards 2018 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η Πρωτοβουλία Σύγχρονης Τέχνης της Polyeco, PCAI, Bραβεύθηκε στα Corporate Art Awards 2018  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
energia.gr
Δευ, 3 Δεκεμβρίου 2018 - 19:55

Το 2014 η Polyeco, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης και αξιοποίησης επικινδύνων και μη αποβλήτων παγκοσμίως, ίδρυσε στα πλαίσια της εταιρικής της  κοινωνικής ευθύνης το Polyeco Contemporary Art Imitative (PCAI), ένα μη-κερδοσκοπικό πολιτιστικό οργανισμό που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση γύρω από περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα μέσω της σύγχρονης τέχνης.

Λίγα χρόνια αργότερα, και έχοντας πραγματοποιήσει μια σειρά επιτυχημένων εκθέσεων και δράσεων, το PCAI βραβεύεται για το πρωτότυπο πολιτιστικό έργο του στα Corporate Art Awards 2018 τα οποία έλαβαν χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες στις 28 Νοεμβρίου και 29 Νοεμβρίου 2018.

Το PCAI και η εταιρική συλλογή έργων του διακρίθηκαν μεταξύ άλλων διεθνών εταιρειών όπως Deutsche Bank, ISL - International SteelLimited, BMW, Pictet Bank κ.α.. Η διήμερη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς και αποβλέπει στην αναγνώριση και στην προώθηση των ιδρυμάτων, των εταιρειών και των ιδιωτών επενδυτών που συμβάλλουν ενεργά στην ανάπτυξη των Τεχνών και της Κοινωνίας.

Κατά την παραλαβή του βραβείου ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Polyeco, κ. Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, περιέγραψε τον πρωτότυπο τρόπο με τον οποίο οι καλλιτέχνες καλούνται να εμπνευστούν από τις περιβαλλοντικές δραστηριότητες της εταιρείας ανά τον κόσμο.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Antonio Tajani, σε ανακοίνωση του επιβράβευσε το θεσμό των Βραβείων για το σημαντικό έργο τους ενώ ο Ιδρυτής των Corporate Art Awards, κ. Luca Desiata, σημείωσε αναφορικά με το PCAI: «Με εντυπωσίασε ιδιαίτερα η πρωτοτυπία και ο κοινωνικός αντίκτυπος της συλλογής σας. Αποτελεί ένα μοναδικό και καινοτόμο παράδειγμα για την υποστήριξη σύγχρονων καλλιτεχνών.»