Αύριο, Τετάρτη, αναμένεται να συναντηθούν στο Κρεμλίνο ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, στο ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Ο Μαδούρο αναχώρησε το βράδυ της Δευτέρας για τη Μόσχα. «Φεύγω για τη Μόσχα, για μια συνάντηση εργασίας, μια απαραίτητη επίσκεψη εργασίας, για συνομιλίες με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν», είπε ο ηγέτης της Βενεζουέλας μπροστά στο προεδρικό αεροσκάφος.

Το ραντεβού με το Ρώσο πρόεδρο θα επιτρέψει να «κλείσει η χρονιά 2018 με αισιοδοξία όσον αφορά τις στρατηγικές σχέσεις που οικοδομεί η Βενεζουέλα με τον κόσμο», ανέφερε ο Μαδούρο.

Νωρίτερα χθες ο πρόεδρος της Βενεζουέλας συναντήθηκε με τον ομόλογό του της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποιεί από την Κυριακή την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο Καράκας.

«Οι περιορισμοί στο εμπόριο και οι κυρώσεις είναι λάθος» και το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να επιδεινώνουν την «αστάθεια» έκρινε αργότερα ο Ερντογάν συναντώμενος με επιχειρηματίες, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

«Δεν μπορείς να επιβάλλεις κυρώσεις σε έναν ολόκληρο λαό για να επιλύσεις πολιτικές διαφορές», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Τις προηγούμενες ημέρες ο Μαδούρο συναντήθηκε με κορυφαία στελέχη των κυβερνήσεων της Βόρειας Κορέας και της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ υπό τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ δεν αναγνωρίζει την επανεκλογή του Μαδούρο στην προεδρία και τον χαρακτηρίζει «δικτάτορα».