Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών Προσχωρεί στο Οικονομικό Συμβούλιο της Αρκτικής (AEC)

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών Προσχωρεί στο Οικονομικό Συμβούλιο της Αρκτικής (AEC)
energia.gr
Τετ, 12 Δεκεμβρίου 2018 - 19:02

Την αποδοχή της ως μέλος του Οικονομικού Συμβουλίου της Αρκτικής (Arctic Economic Council-AEC), του ανεξάρτητου οργανισμού που ενεργεί ως το βασικό φόρουμ επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ του Αρκτικού Συμβουλίου και των ευρύτερων επιχειρηματικών κοινοτήτων της Αρκτικής αλλά και περιοχών εκτός αυτής, ανακοίνωσε η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ).

 

Η ανακοίνωση αναφέρει: "Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την αποδοχή της, ως μέλος του Οικονομικού Συμβουλίου της Αρκτικής (AEC), του ανεξάρτητου οργανισμού που ενεργεί ως το πρωταρχικό φόρουμ αλληλεπίδρασης μεταξύ του Αρκτικού Συμβουλίου και των ευρύτερων επιχειρηματικών κοινοτήτων περιφερικής και μη αρκτικής.

"Οι Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι είναι χειριστές και ελέγχουν το 20% της συνολικής παγκόσμιας χωρητικότητας σε νεκρά φορτία και περίπου το 50% του συνολικού στόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμπλέκονται πρωτίστως σε διασυνοριακές δραστηριότητες που μεταφέρουν φορτία μεταξύ τρίτων χωρών και τα σκάφη τους αρχικά για να πλοηγηθείτε μέσω της διαδρομής της Αρκτικής Θάλασσας", σημείωσε ο Πρόεδρος της UGS, κ. Θεόδωρος Βενιάμης.

Καλωσορίζοντας την UGS στην AEC, ο κ. Tero Vauraste, πρόεδρος της AEC, δήλωσε: «Ως παγκόσμια οργάνωση, είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε το γεωγραφικό πεδίο της συμμετοχής μας στην Ελλάδα. Η επιχείρηση είναι διεθνής και η Αρκτική δεν αποτελεί εξαίρεση. Μέσω της συνεργασίας και της ενεργού συμμετοχής σε παγκόσμιο επίπεδο, ελπίζουμε να διευκολύνουμε τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της Αρκτικής ».

"Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, ως διεθνής θεσμικός εκπρόσωπος της ελληνικής ναυτιλίας, η οποία κατέχει την πρώτη θέση στον κόσμο, αναγνωρίζει το σημαντικό έργο του Οικονομικού Συμβουλίου της Αρκτικής όσον αφορά την προώθηση μιας συνολικής και ολιστικής προσέγγισης στα ζητήματα που επηρεάζουν την περιοχή της Αρκτικής. Η UGS είναι ιδιαίτερα πρόθυμη να συνεισφέρει σε αυτή την ολιστική προσέγγιση προσφέροντας την τεράστια εμπειρία της και τη βαθιά γνώση της λειτουργίας των πλοίων και της πλοήγησης στις συζητήσεις για την πολιτική της Αρκτικής, πάντα με στόχο την εξασφάλιση της ασφάλειας της ζωής στη θάλασσα και την προστασία του περιβάλλοντος ως απόλυτες προτεραιότητες", συμπλήρωσε ο κ. Βενιάμης.