Σε Λειτουργία η Τρίτη Μονάδα της Gazprom στο Αχανές Πεδίο Φυσικού Αερίου της Αρκτικής

Σε Λειτουργία η Τρίτη Μονάδα της Gazprom στο Αχανές Πεδίο Φυσικού Αερίου της Αρκτικής
energia.gr
Τετ, 12 Δεκεμβρίου 2018 - 19:42

Ο ρωσικός γίγας φυσικού αερίου, Gazprom, ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας της τρίτης, τελικής μονάδας στο πεδίο φυσικού αερίου που βρίσκεται στην χερσόνησο Yamal, κάτι που της επιτρέπει να αυξήσει την παραγωγή και να προχωρήσει σε εξαγωγές του καυσίμου.

Η Gazprom ανακοίνωσε επίσης, ότι αύξησε την παραγωγική ικανότητα του αγωγού φυσικού αερίου Ukhta-Torzhok, με στόχο να διευκολύνει τις εξαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη βόρεια Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου και του αγωγού Nord Stream. Ο ρωσικός όμιλος σχεδιάζει να εξάγει φέτος, όγκο -ρεκόρ, της τάξης των 200 δισ. κυβικών μέτρων, φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Η εταιρεία ανέφερε ότι με την λειτουργία της τελικής μονάδας, Bovanenkovo, θα φθάσει σε προβλεπόμενη χωρητικότητα 115 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων αερίου ετησίως. Το πεδίο φυσικού αερίου, που διαθέτει αποθέματα 5 τρισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, δηλαδή, το ισοδύναμο της ετήσιας παγκόσμιας ζήτησης, αποτελεί το κλειδί για τις προσπάθειες της Gazprom για να αξιοποιήσει τα νέα κοιτάσματα, εκτός από την παραδοσιακή περιοχή παραγωγής της, στην Δυτική Σιβηρία. Το περασμένο έτος ο ρωσικός όμιλος παρήγαγε 82,8 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου.