Ο Πρόεδρος της Κύπρου Ζήτησε Στήριξη των Ενεργειακών Εταιρειών στην Κύπρο από τις Χώρες τους

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Ζήτησε Στήριξη των Ενεργειακών Εταιρειών στην Κύπρο από τις Χώρες τους
energia.gr
Παρ, 4 Ιανουαρίου 2019 - 18:12

Στήριξη στην Κυπριακή Δημοκρατία με αφορμή τις προκλήσεις της Τουρκίας ζήτησε, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, από τις χώρες των οποίων σημαντικές εταιρείες ενέργειας δραστηριοποιούνται στο Νησί.

Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της Λευκωσίας, ο κ. Αναστασιάδης ερωτηθείς, σχετικά με πληροφορίες ότι το γεωτρύπανο της ExxonMobil που διενεργεί γεώτρηση στο τεμάχιο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ, υπέστη βλάβη που θα μεταθέσει τις εργασίες του κατά 10 ημέρες, απάντησε ότι είναι θέμα ωρών να επαναρχίσει η γεώτρηση της εταιρείας, επιβεβαιώνοντας ότι όντως σημειώθηκε τεχνικό πρόβλημα, το οποίο, όμως, εκτιμάται ότι δεν είναι ανησυχητικό.

Ο Κύπριος Πρόεδρος είπε ακόμη, ότι το ερευνητικό πρόγραμμα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και μετά το στόχο "Δελφύνη", θα επακολουθήσει η δεύτερη γεώτρηση στον στόχο "Γλαύκος."

«Η ουσία είναι να υλοποιηθούν οι ενεργειακοί σχεδιασμοί όσον αφορά το ερευνητικό στάδιο, να ολοκληρωθούν οι συμφωνίες για το Αφροδίτη και να διασφαλιστεί, μέσα από συνεργασίες εταιρειών κολοσσών, η στήριξη που θα έχουν οι εταιρείες, από κράτη που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αναζήτησης και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων», είπε ο κ. Νίκος Αναστασιάδης.