Η Αβεβαιότητα για το Brexit Πυροδοτεί Έντονες Διακυμάνσεις στην Ισοτιμία της Στερλίνας

Η Αβεβαιότητα για το Brexit Πυροδοτεί Έντονες Διακυμάνσεις στην Ισοτιμία της Στερλίνας
energia.gr
Παρ, 11 Ιανουαρίου 2019 - 17:37

H στερλίνα ελκύει, σήμερα, την προσοχή των επενδυτών στις αγορές συναλλάγματος, καθώς η ισοτιμία του βρετανικού νομίσματος κινείται σε ακραίο φάσμα διακύμανσης, εξαιτίας των φημών, πληροφοριών, διαψεύσεων και κάθε άλλου είδους εξέλιξη που αφορά στο Βrexit.

Αντιστρέφοντας την πρωινή πτωτική της πορεία, η στερλίνα επιδόθηκε, το μεσημέρι, σε ράλι έναντι του δολαρίου και του ευρώ. Ώθηση στο βρετανικό νόμισμα έδωσαν οι πληροφορίες της εφημερίδας Evening Standard, που θέλουν το Λονδίνο να μεταθέτει για μετά τις 29 Μαρτίου την ημερομηνία αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Η στερλίνα ανατιμήθηκε περίπου 0,5% στα στα 1,2851 δολάρια, τα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Νοεμβρίου. Ενισχύεται επίσης 0,4% έναντι του εναιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος στις 89,8 πένες ανά ευρώ. 

Ωστόσο εκπρόσωπος της πρωθυπουργικής κατοικίας στην όδο Ντάουνινγκ Στριτ 10, έσπευσε, στη συνέχεια, να διαψεύσει επισήμως τις πληροφορίες, με αποτέλεσμα η στερλίνα να βρεθεί εκ νέου σε στενωπό.

Η κυβέρνηση της Τερέζας Μέι απορρίπτει, τόσο την καθυστέρηση στην εφαρμογή του Brexit, όσο και το σενάριο που θέλει τη χώρα να αποφεύγει την έξοδο μέσω ενός  δεύτερου δημοψηφίσματος.