Η Μόσχα Δεσμεύτηκε προς το Ριάντ να Επιταχύνει τη Μείωση της Πετρελαϊκής Παραγωγής της

Η Μόσχα Δεσμεύτηκε προς το Ριάντ να Επιταχύνει τη Μείωση της Πετρελαϊκής Παραγωγής της
energia.gr
Τρι, 29 Ιανουαρίου 2019 - 10:44

Η Σαουδική Αραβία ευελπιστεί ότι η Ρωσία θα επιταχύνει τους ρυθμούς μείωσης της παραγωγής πετρελαίου στο πλαίσιο των αποφάσεων του OPEC+, δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNBC ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Χαλέλ Αλ Φαλέχ.

«Και οι δύο μας είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε την συμφωνία του OPEC+. Όλοι οι δείκτες υλοποίησης στην παρούσα χρονική στιγμή είναι καλοί. Η ρωσική πλευρά μου υποσχέθηκε ότι θα επιταχύνει τους ρυθμούς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλ Φαλέχ.

Στις αρχές Ιανουαρίου ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τους εξαιρετικά αργούς ρυθμούς μείωσης της παραγωγής πετρελαίου στη Ρωσία, η οποία είχε συμφωνήσει στη σταδιακή της μείωση. Αργότερα ο γενικός γραμματέας του OPEC,Μουχαμέντ Μπαρκιντό, είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός ότι δε βλέπει να υπάρχει πρόβλημα, καθώς η Ρωσία μείωνε την παραγωγή της με τους ίδιους ρυθμούς που το έκανε στις αρχές του 2017.

Σύμφωνα με την απόφαση των χωρών του OPEC+ που ελήφθη στις 7 Δεκεμβρίου οι χώρες θα πρέπει να μειώσουν την παραγωγή του στο πρώτο εξάμηνο κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια. Η Ρωσία ανέλαβε την υποχρέωση να μειώσει την παραγωγή της κατά 228 χιλιάδες βαρέλια.