Η πρώτη γραμμή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 θα ολοκληρωθεί το Νοέμβριο, ενώ η δεύτερη θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε ο οικονομικός διευθυντής της κατασκευάστριας εταιρείας, Nord Stream 2 AG, Paul Corcoran.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Corcoran προχώρησε στην παραπάνω ανακοίνωση κατά την Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για το Αέριο (European Gas Conference) στη Βιέννη.

Νωρίτερα, στις 4 Οκτωβρίου 2018, ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, είχε δηλώσει ότι τα έργα κατασκευής του αγωγού προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, με την προσδοκία ότι η προμήθεια φυσικού αερίου θα αρχίσει την 1η Ιανουαρίου 2020.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή δύο αγωγών φυσικού αερίου κοντά στον υπάρχοντα αγωγό Nord Stream,ενώ μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση σωληνώσεων σε περισσότερα από 500 χιλιόμετρα επί του συνολικού μήκους των 1.200 χιλιομέτρων κατά τα οποία θα εκτείνεται ο αγωγός. Ο Nord Stream 2 θα έχει συνολική δυναμικότητα 55 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγωγός θα διέρχεται από τα χωρικά ύδατα ή τις ΑΟΖ των χωρών που βρίσκονται κατά μήκος των ακτών της Βαλτικής Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Φινλανδίας, της Σουηδίας, της Δανίας και της Γερμανίας.