Χαμηλότερη του αναμενομένου ήταν η αύξηση που κατέγραψαν, την περασμένη εβδομάδα, τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

Τα αποθέματα αμερικανικού αργού αυξήθηκαν κατά 1,3 εκατ. βαρέλια, σε εβδομαδιαία βάση, για το επταήμερο που έληξε την 1η Φεβρουαρίου 2019, έναντι αρχικών προβλέψεων για διαμόρφωσή τους στα 2,2 εκατ. βαρέλια. Χθες, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει την αύξηση των αποθεμάτων κατά 2,5 εκατ. βαρέλια.

Επίσης, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 513.000 βαρέλια, έναντι αρχικών προβλέψεων για αύξησή τους κατά 1,6 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 2,3 εκατ. βαρέλια, έναντι αρχικών προβλέψεων για μείωσή τους κατά 1,8 εκατ. βαρέλια.

Οι καθαρές εισαγωγές αργού υποχώρησαν, την περασμένη εβδομάδα, κατά 863.000 βαρέλια την ημέρα. Οι τιμές του πετρελαίου ανέκαμψαν, μόλις ανακοινώθηκαν τα στοιχεία της ΕΙΑ.