Μ. Τσαβούσογλου: Ζήτημα Ημερών η Εκκίνηση των Τουρκικών Γεωτρήσεων Ανοικτά της Κύπρου

Μ. Τσαβούσογλου: Ζήτημα Ημερών η Εκκίνηση των Τουρκικών Γεωτρήσεων Ανοικτά της Κύπρου
energia.gr
Πεμ, 21 Φεβρουαρίου 2019 - 13:02

Η Τουρκία θα ξεκινήσει τις γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου ανοικτά της Κύπρου τις επόμενες ημέρες, ανέφερε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Εξωτερικών

Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, το Reuters υπογραμμίζει ότι μία τέτοια εξέλιξη είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει εντάσεις τόσο με την Κυπριακή Δημοκρατία, όσο και με την Ελλάδα.

«Τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουμε τις γεωτρήσεις με δύο πλοία γύρω από την Κύπρο», ανέφερε ο Τσαβούσογλου σε ομιλία του σε επιχειρηματικό συνέδριο στην επαρχία του Αϊδινίου.

«Ας αφήσουμε όσους έρχονται στην περιοχή από μακριά, και τις εταιρείες τους, να δουν ότι τίποτα δε μπορεί να γίνει σε αυτή την περιοχή χωρίς μας. Τίποτα δε μπορεί να γίνει στη Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία, δε θα το επιτρέψουμε αυτό», διεμήνυσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία απέστειλε τον Οκτώβριο το πλοίο γεωτρύπανο Fatih στις ακτές της επαρχίας της Αττάλειας. Παράλληλα, ενώ αρχικά υποστήριξε ότι το δεύτερο πλοίο που αγόρασε θα δραστηριοποιούταν στη Μαύρη Θάλασσα, αυτό είχε πλέον δρομολογηθεί προς την περιοχή της Κύπρου.