Η ExxonMobil ανακοίνωσε ότι αντικατέστησε το 313% του ετήσιου όγκου παραγωγής της, προσθέτοντας 4,5 δισ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου με αποδεδειγμένα αποθέματα μαύρου χρυσού και φυσικού αερίου, το 2018. Με την τελευταία προσθήκη, τα συνολικά αποδεδειγμένα αποθέματα της εταιρείας αυξήθηκαν στα 24,3 δισ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου, έως τα τέλη του 2018, ανακοίνωσε η κορυφαία πετρελαϊκή εταιρεία στον κόσμο.

Τα έλαια πετρελαίου αντιπροσώπευαν το 64% των συνολικών αποθεμάτων της εταιρείας, δηλαδή, αυξημένα κατά 57% σε σύγκριση με το 2017, ανέφερε η ExxonMobil. Πρόσθεσε, δε, ότι η χρονική διάρκεια ζωής των ίδιων αποθεμάτων ανέρχεται σε 17 χρόνια, σε όρους τρέχοντα ρυθμού παραγωγής.

Η αύξηση των αποθεμάτων οφείλεται στις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου, σε μη συμβατικές γεωτρήσεις και στη συνεχιζόμενη εξερεύνηση και παραγωγή στη Γουιάνα της Βραζιλίας και στα πλούσια κοιτάσματα της λεκάνης Permian, στα νοτιοδυτικά των ΗΠΑ -η εν λόγω λεκάνη βρίσκεται μεταξύ του Δυτικού Τέξας και νοτιοανατολικά της Πολιτείας του Νέου Μεξικού.

«Οι πολλαπλές νέες ανακαλύψεις στα ανοικτά της Γουιάνας, η συνεχής ανάπτυξη στην λεκάνη Permian και μια στρατηγική εξαγορά, στην Βραζιλία, βελτίωσαν σημαντικά το ήδη εύρωστο χαρτοφυλάκιό μας σε περιουσιακά στοιχεία υψηλής ποιότητας και χαμηλού κόστους,» δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ExxonMobil, Ντάρεν Γουντς.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας 10ετίας, η ExxonMobil έχει προσθέσει αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, συνολικού ύψους περίπου 17 δισ. βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου, τα οποία αντικατέστησαν το 108% των παραγόμενων ποσοτήτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Οι επιχειρήσεις εξερεύνησης και παραγωγής χρειάζεται να αντικαθιστούν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που παράγουν κάθε χρόνο, προκειμένου να συνεχίσουν την παραγωγή υδρογονανθράκων τους.