Οι εταιρείες σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ αναμένεται να παρουσιάσουν ετήσια αύξηση της παραγωγής τους της τάξης του 15%, μειώνοντας τις κεφαλαιακές τους δαπάνες κατά 5% το 2019, σύμφωνα με την Rystad Energy.

Οι αμερικανικές εταιρείες σχιστολιθικού πετρελαίου αναμένεται το 2019 να παρουσιάσουν κεφαλαιακές δαπάνες ύψους περίπου $84,9 δισ., μειωμένες κατά 5% από τα $89,4 δισ. που δαπάνησαν το 2018, σύμφωνα με την έκθεση της ανεξάρτητης νορβηγικής εταιρείας ερευνών σε θέματα ενέργειας και επιχειρηματικών πληροφοριών η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Η μεγαλύτερη πτώση των δαπανών -ύψους $2 δισ. ή 9% σε ετήσια βάση- αναμένεται να παρατηρηθεί στην πλούσια σε σχιστολιθικούς πόρους λεκάνη Permian που εκτείνεται στις πολιτείες του Τέξας και του Νέου Μεξικού.

Σε άλλες λεκάνες, όπως η Marcellus στη Νέα Υόρκη και η Utica στο Οχάιο, οι κεφαλαιακές δαπάνες των εταιρειών σχιστόλιθου αναμένεται να μειωθούν κατά $1,6 δισ. ή 18% σε ετήσια βάση.

«Τα κέρδη και οι στρατηγικοί άξονες των περισσότερων εταιρειών σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ επιβεβαιώνουν ότι θα επιδιώξουν φέτος να μετριάσουν τη γεωτρητική δραστηριότητά τους, δίνοντας προτεραιότητα στον έλεγχου του κόστους έναντι της επιθετικής ανάπτυξης», αναφέρει στην έκθεση ο Artem Abramov της Rystad Energy.

Η εταιρεία ερευνών επιβεβαίωσε ότι ανέλυσε τα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσίευσαν 45 αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες αναφορικά με το δ΄ τρίμηνο του 2018, οι οποίες περιελάμβαναν επίσης τα σχέδιά τους για την παραγωγή και τις κεφαλαιουχικές δαπάνες κατά το 2019.