Οι Κινεζικές Εταιρείες Κρατούν τα Ηνία των Νέων Εργων Υδροηλεκτρικής Ενέργειας

Οι Κινεζικές Εταιρείες Κρατούν τα Ηνία των Νέων Εργων Υδροηλεκτρικής Ενέργειας
energia.gr
Τετ, 27 Μαρτίου 2019 - 11:04

Καθώς η Κίνα στρέφεται στην ανανεώσιμη ενέργεια για να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και να καταπολεμήσει τη ρύπανση, η υδροηλεκτρική ενέργεια εξακολουθεί να ηγείται της βιομηχανίας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σύμφωνα με την Εθνική Διοίκηση Ενέργειας, στα τέλη του 2018, η εγκατεστημένη υδροηλεκτρική ισχύς της Κίνας ήταν περίπου 350 εκατομμύρια κιλοβάτ και η ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ήταν περίπου 1,2 τρισεκατομμύρια κιλοβατώρες. Οι δύο αυτές επιδόσεις είναι οι κορυφαίες παγκοσμίως.

Η ανάπτυξη της υδροηλεκτρικής ενέργειας είναι απαραίτητη για την Κίνα. Οι υδροηλεκτρικοί σταθμοί αποτελούν μία καθαρή, ασφαλή, αποδοτική πηγή ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Η αξιοποίηση της υδροηλεκτρικής ενέργειας δεν απαιτεί μεγάλη κατανάλωση νερού και προκαλεί ελάχιστα αέρια θερμοκηπίου. Καθώς η υδροηλεκτρική ενέργεια αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο, παρέχει μεγαλύτερη οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική αξία.

Οι υδροηλεκτρικές επιχειρήσεις της Κίνας συμμετέχουν επίσης σε προγράμματα και κοινοπραξίες σε όλο τον κόσμο. Ενδεικτικά, η πρωτοβουλία Belt and Road υπό την κινεζική κυβέρνηση, περιλαμβάνει επενδύσεις και ανάπτυξη υποδομών σε 152 χώρες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία, Αφρική και Νότια Αμερική. Κάποια από αυτά τα έργα έχουν σκοπό να βοηθήσουν άλλες χώρες να οικοδομήσουν τις τοπικές υδροηλεκτρικές εγκαταστάσεις τους.

Το κύριο πλεονέκτημα των υδροηλεκτρικών επιχειρήσεων της Κίνας είναι η ικανότητά τους να προσφέρουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες που καλύπτουν ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού της βιομηχανίας - από την έρευνα και το σχεδιασμό έως την επένδυση, την κατασκευή, τη λειτουργική συντήρηση και την κατάρτιση δεξιοτήτων.

Σύμφωνα με το China Power News Network, οι υδροηλεκτρικές επιχειρήσεις της χώρας λειτουργούν ήδη σε περισσότερες από 140 χώρες και περιοχές, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 70% της παγκόσμιας κατασκευής έργων υδροηλεκτρικής παραγωγής.

 

(«ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»)