Ο …θεσμός της πρωταπριλιάς οδηγεί, ενίοτε, τους δημιουργικούς ανθρώπους να σκαρώνουν ευφάνταστες ιστορίες. Έτσι και εμείς, στο energia.gr, αποφασίσαμε να τιμήσουμε την παράδοση με μια «εξωφρενική» είδηση περί ενός, εν εξελίξει, γιγαντιαίου σχεδίου για την Ενεργειακή Αυτονομία Ελλάδας και των Δυτικών Βαλκανίων!

 

Το εκκωφαντικά πρωταπριλιάτικο ψέμα μας… κόσμησε, χθες, για πολλές ώρες, την κεντρική σελίδα του πόρταλ (ιδού και το ψευδεπίγραφο πειστήριο https://www.energia.gr/article/153180/se-plhrh-exelixh-gigantio-shedio-gia-thn-energeiakh-aytonomia-elladas-kai-dytikon-valkanion.

Φυσικά, ούτε στην πιο τρελή φαντασία των αρμοδίων ευρωπαϊκών οργάνων δεν υφίσταται παρόμοιο σχέδιο, πόσο δε μάλλον, τα φαραωνικά ποσά, τα χρονοδιαγράμματα και τα ευρωομόλογα που θα χρηματοδοτήσουν την ενεργειακή μεταμόρφωση της πολύπαθης -και εν πολλοίς εγκαταλειμμένης ΝΑ Ευρώπης - χάρη στην πρωτοβουλία και την τεχνική υποστήριξη της Ελληνικής κυβέρνησης.

Και του χρόνου, λοιπόν και ας ευχηθούμε τα πρωταπριλιάτικα ψέματα του σήμερα, να γίνουν φιλόδοξα και απτά σχέδια του αύριο, που όταν ολοκληρωθούν θα αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα ενιαία ενεργειακά πρότζεκτ στον κόσμο.