Επιθετική Πολιτική Τραμπ για να Ξεκλειδώσουν οι Δρόμοι του Φυσικού Αερίου στις ΗΠΑ

Επιθετική Πολιτική Τραμπ για να Ξεκλειδώσουν οι Δρόμοι του  Φυσικού Αερίου στις ΗΠΑ
energia.gr
Πεμ, 4 Απριλίου 2019 - 16:37

Σύμφωνα με δήλωση του συμβούλου για θέματα οικονομίας του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Λευκός Οίκος αναμένεται να εκδώσει, σύντομα, εκτελεστικό διάταγμα που θα ανάβει το πράσινο φως για την ανάπτυξη νέων αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου και την τόνωση των εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Η αμερικανική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την ενέργεια ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά σε βάρος ορισμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένης και της Νέας Υόρκης, οι οποίες παρεμποδίζουν την ανάπτυξη αγωγών φυσικού αερίου.

Ο σύμβουλος του κ. Τραμπ δήλωσε ότι το νέο διάταγμα θα ανοίξει το δρόμο για νέους αγωγούς και περισσότερο LNG για εξαγωγή. Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει αρνηθεί τη διέλευση από το έδαφός της, αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου από την Πενσυλβανία στην Νέα Αγγλία, γεγονός που σημαίνει ότι η Πολιτεία καταφεύγει, εξ ανάγκης στην εισαγωγή ποσοτήτων LNG.

Στις αρχές του περασμένου έτους, πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου που προερχόταν από λιμάνι της ρωσικής Αρκτικής, κατέπλευσε στο λιμάνι της Βοστώνης προκειμένου να ξεφορτώσει το καύσιμο που χρησιμοποιήθηκε για να καλυφθεί η ισχυρή ζήτηση που προκάλεσε ένα δριμύ κύμα ψύχους.