Σε τροχιά ελεύθερης πτώσης βρίσκονται σήμερα οι μετοχές της Tesla, μετά τα άκρως απογοητευτικά στοιχεία για τις παραδόσεις αυτοκινήτων της, το πρώτο τρίμηνο. Η διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας απέδωσε την πτώση, όχι στην κάμψη της ζήτησης, αλλά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει να καθιερώσει το δημοφιλές στις ΗΠΑ, Model 3 στις αγορές του εξωτερικού. 

Σε κάθε περίπτωση όμως τα στοιχεία γεννούν ερωτηματικά για τη δυνατότητά της να πετύχει τους φιλόδοξους της στόχους. Η μετοχή της Tesla πραγματοποιεί βουτιά 11% στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μετά τη δημοσίευση των εν λόγω στοιχείων, που έδειξαν μείωση των παραδόσεων, στα 63.000 οχήματα, από 90.966 το τέταρτο τρίμηνο.

Τα φορολογικά κίνητρα που ισχύουν στις ΗΠΑ και είχαν δώσει ώθηση στις πωλήσεις του Model 3, το 2017 έχουν ψαλιδιστί έκτοτε. Στην Ευρώπη και την Κίνα η ζήτηση εξακολουθεί να υφίσταται, όμως η εταιρεία, έως και πριν από 10 ημέρες από το κλείσιμο του τριμήνου, είχε καταφέρει να παραδόσει μόνο το ήμισυ των παραγγελιών στους πελάτες της.