Kοινοπραξία με επικεφαλής τη γαλλική εταιρείας Engie έκανε τη μεγαλύτερη προσφορά για τη μονάδα αγωγού αερίου TAG, η οποία ανήκει στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petroleo Brasileiro (Petrobras) της Βραζιλίας, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στη μεγαλύτερη εκποίηση περιουσιακού στοιχείου του βραζιλιανού πετρελαϊκού κολοσσού

Η Engie παρουσίασε προσφορά ύψους 8,6 δισ. δολαρίων για το 90% της μονάδας του αγωγού αερίου TAG, ο οποίος καλύπτει τη βόρεια και βορειοανατολική Βραζιλία.

Η προσφορά ξεπέρασε εκείνες δύο ανταγωνιστικών κοινοπραξιών, με επικεφαλής τις Itausa Investimentos Itau SA και  EIG Global Energy Partners / Mubadala Investment Co, αντίστοιχα.

Η πώληση εξακολουθεί να υπόκειται στην έγκριση των ρυθμιστικών αρχών και των αρμόδιων οργάνων της εταιρείας, ανέφερε η Petrobras. Η τιμή περιλαμβάνει την πληρωμή από τον όμιλο Engie ποσού 800 εκατ. dολαρίων σε χρεόγραφα προς την κρατική αναπτυξιακή τράπεζα ανάπτυξης της Βραζιλίας BNDES. Με βάση συναλλαγματικής ισοτιμίας 3,85 ρεάλ προς 1 δολ., η συμφωνία αποτιμά το σύνολο της TAG στα 35,1 δισ. ρεάλ.

(από www.capital.gr)