Σε Έργα Αντιστάθμισης Άνθρακα Προχωρά η Royal Dutch Shell -Επενδύσεις 300 εκατ. Δολαρίων.

Σε Έργα Αντιστάθμισης Άνθρακα Προχωρά η Royal Dutch Shell -Επενδύσεις 300 εκατ. Δολαρίων.
energia.gr
Τρι, 9 Απριλίου 2019 - 19:59

Επενδύσεις ύψους 300 εκατ. δολαρίων για την προσεχή τριετία ανακοίνωσε η Royal Dutch Shell, έτσι ώστε να βοηθήσει τους κατόχους αυτοκινήτων να αντισταθμίσουν τις εκπομπές διοξείδιού του άνθρακα από τα οχήματά τους, χρηματοδοτώντας εκτεταμένα δασικά έργα στις Κάτω Χώρες, την Ισπανία, την Αυστραλία και αλλού.

Από την ερχόμενη εβδομάδα, οι οδηγοί αυτοκινήτων στην Ολλανδία θα μπορούν να αγοράζουν αντισταθμίσεις άνθρακα αντί 1 λεπτού του ευρώ ανά λίτρο, όταν θα γεμίζουν τα τεποζίτά τους σε βενζινάδικα της Shell, γεγονός που θα καταστήσει ουδέτερο τον άνθρακα οδήγησης, σύμφωνα με τον αγγλοολλανδικό όμιλο. Ένα παρόμοιο πρόγραμμα θα εισαχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο αργότερα, εντός του τρέχοντος έτους.

Πιο ειδικά, ο ενεργειακός όμιλος υιοθέτησε ένα μέτρο ώστε να μειώσει το καθαρό αποτύπωμα άνθρακα κατά 2-3%, έως το 2021, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2016 και ανέφερε ότι η ανάπτυξη μεγάλων έργων αντιστάθμισης άνθρακα, όπως είναι η δενδροφύτευση και η αποκατάσταση υγροτόπων, θα βοηθούσε στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Η στρατηγική της Shell περιλαμβάνει τις εκπομπές από τα προϊόντα καυσίμων που διαθέτει στην αγορά, καθώς και τις άμεσες εκπομπές από τις δραστηριότητές της, πράγμα που σημαίνει ότι η εξεύρεση τρόπων αντιστάθμισης των εκπομπών ρύπων από τους πελάτες της, θα αποτελέσει βασικό βραχίονα της πολιτικής της για το κλίμα. Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, κ. Ben van Beurden δήλωσε σχετικά: «Δεν υπάρχει ενιαία λύση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Απαιτείται ο μετασχηματισμός του παγκόσμιου ενεργειακού συστήματος, από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, μέχρι τη βιομηχανία και τις μεταφορές».