Engie και Tokyo Gas Co Ltd προχωρούν στη δημιουργία κοινοπρακτικού σχήματος στο Μεξικό, προκειμένου να αναπτύξουν συνολικά, έξι έργα ανανεώσιμης ενέργειας, όπως ανακοίνωσε ο γαλλικός ενεργειακός όμιλος.

Σύμφωνα με την Engie, η νέα εταιρεία, με την επωνυμία Heolios EnTG, θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή, τη λειτουργία και τη διαχείρηση δύο υπεράκτιων αιολικών και τεσσάρων ηλιακών φωτοβολταϊκών έργων, συνολικής ισχύος 898,7 μεγαβάτ, τα οποία θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες ηλεκτροδότησης 1,3 εκατ. νοικοκυριών στην λατινοαμερικανική χώρα.

Η νέα κοινοπραξία έλαβε έγκριση από την ομοσπονδιακή επιτροπή ανταγωνισμού του Μεξικού, COFECE, στις 28 Μαρτίου, ενώ και στα έργα χορηγήθηκαν συμφωνίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας μέσω δημοπρασιών μεξικανικής ενέργειας, διάρκειας 15 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, μια εγκατάσταση αιολικής ενέργειας, ισχύος 50 μεγαβάτ, τέθηκε, ήδη, σε λειτουργία τον περασμένο μήνα, ενώ οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις θα αρχίσουν να λειτουργούν αργότερα, εντός του τρέχοντος έτους και κατά το 2020.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εκδόθηκε, η κυβέρνηση του Μεξικού ψήφισε νόμο για την ενέργεια, το 2015, με στόχο να συμβάλει στην μετάβαση της χώρας σε ένα μοντέλο ανάπτυξης χαμηλών εκπομπών άνθρακα, με απώτερο σκοπό να παράγει το 35% της ηλεκτρικής ενέργειάς της από καθαρές πηγές, έως το 2024.