Δεκατέσσερις Αμερικανοί γερουσιαστές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος του Ντόναλντ Τραμπ, τον προτρέπουν να ανάψει το πράσινο φως για την υιοθέτηση των νέων καυσίμων, περιεκτικότητας 0,5% σε θείο, από το 2020, όπως έχει αποφασίσει ο ΙΜΟ.

Οι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές υποστηρίζουν πως κάθε απόπειρα ανατροπής του προγράμματος που έχει εκπονήσει ο ΙΜΟ θα μπορούσε να πυροδοτήσει αβεβαιότητα στην αγορά, να επιφέρει ζημίες στη ν ενεργειακή βιομηχανία και να δυσχεράνει τους καταναλωτές, με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της χώρας.

Η πρωτοβουλία τους ήλθε ως αποτέλεσμα ορισμένων ανησυχητικών ενδείξεων για τυχόν ανάληψη μονομερούς δράσης εκ μέρους του Λευκού Οίκου, προκειμένου να καθυστερήσει η εφαρμογή των νέων κανονισμών του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας  για την χρήση των νέων καυσίμων μειωμένου θείου, από την πρώτη Ιανουαρίου του επομένου έτους.

Οι εν λόγω ενδείξεις εδράζονται στην ανησυχία του Ντόναλντ Τραμπ, μήπως οι αναμενόμενες αυξητικές τάσεις στις τιμές των νέων αυτών καυσίμων, επηρεάσουν αρνητικά τις προσδοκίες του για μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, στις προεδρικές εκλογές του 2020.