Σε νέα υψηλά για το 2019 αναρριχήθηκε το bitcoin, με την τιμή του μεγαλύτερου εκ των ψηφιακών νομισμάτων να πλησιάζει την περιοχή των 6.000 δολαρίων, για πρώτη φορά από τον περασμένο Νοέμβριο.

Το bitcoin ανατιμήθηκε ενδοσυνεδριακά μέχρι και 4,7%, φθάνοντας στα 5.961 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Η άνοδος του κρυπτονομίσματος ώθησε ανοδικά και τα υπόλοιπα ψηφιακά νομίσματα.

Το κυριότερο και πιο γνωστό κρυπτονόμισμα έχει επιστρέψει στο ραντάρ των επενδυτών και των επενδυτικών εταιρειών, καθώς ανακάμπτει σταθερά μετά τη βουτιά που πραγματοποίησε το περασμένο έτος, στου οποίου τη διάρκεια υπέστη απώλειες της τάξης του 74%, με την τιμή του να υποχωρεί κάτω από το όριο των 4.000 δολαρίων.

«Το bitcoin δοκιμάζει νέα υψηλά, καθώς η ανάμιξη των θεσμικών γίνεται όλο και μεγαλύτερη», επισημαίνει ο Τζέχαν Τσου, managing partner στην Kenetic Capital.

H Fidelity Investments, που στις αρχές του έτους εγκαινίασε υπηρεσία αποθήκευσης bitcoin, σχεδιάζει αγοραπωλησίες για λογαριασμό θεσμικών επενδυτών εντός των επόμενων εβδομάδων, ανέφεραν στο BBG έγκυρες πηγές.