Αναλίσκονται σε απεραντολογίες διάφοροι «αναλυτές» να πείσουν την Ελληνική κοινή γνώμη ότι η Τουρκία διευρύνει τα «τετελεσμένα» εις βάρος του Ελληνισμού. Από την πλήρη ισλαμοποίηση του παρανόμου Τουρκοκυπριακού κράτους μέχρις της εκνόμου διεθνώς δραστηριότητος του γεωτρυπάνου ΠΟΡΘΗΤΗΣ στην θαλασσία περιοχή δυτικώς της Πάφου, εκστασιάζονται τινές Τουρκολάγνοι με τα «τετελεσμένα».

Εν τούτοις, μάλλον το αντίθετον συμβαίνει. Τα Τουρκικά «τετελεσμένα» ήδη αποθαρρύνονται αν δεν γυρίζουν «μπούμερνγκ» εις βάρος του προέδρου Ταγήπ Ερντογκάν, για τον οποίον, το μέχρις πρότινος Τουρκόφιλο πρακτορείον ΜΠΛΟΥΜΠΕΡΓΚ διεπίστωσε ότι εξ αιτίας του «η μεγαλυτέρα δημοκρατία (Sic) της Μέσης Ανατολής απωλέσθη», κατόπιν της ακυρώσεως της ετυμηγορίας του Τουρκικού λαού στις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινουπόλεως της 31ης Μαρτίου».

Αλλά κι αν αυτό είναι υπερβολικό -ουδέποτε η γειτονική χώρα υπήρξε «δημοκρατία» παρά μόνον καταπίεσης των μη Τούρκων στην επικράτεια της- τα «τετελεσμένα» γενικώς τελειώνουν απανταχού του κόσμου ακόμη και στην «δικτατορία Ερντογάν» (κατά την ΝΥΤ). Σταχυολογούμε τινά εξ αυτών:

  • Η Κινεζική «κυριαρχία» στις νήσους Σπράτλεϊς αμφισβητήθη από τον πλούν δύο Αμερικανικών πολεμικών πλοίων Prebe και Choung Hoon στην νοτία Σινική θάλασσα , χωρίς «ν’ ανοίξη μύτη». Είναι η δευτέρα φορά που Αμερικανικά σκάφη παραβιάζουν τα «τετελεσμένα» των μανδαρίνων του Πεκίνου.
  • Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι κατεδίκασε την «τετελεσμένη» Τουρκική διάτρηση του βυθού της Κυπριακής Αυτονόμου Οικονομικής ζώνης (ΟΑΖ) ως τελείως παράνομης .Αμέσως οι ξένοι επενδυτές απέσυραν κεφάλαια από την Τουρκία , με αποτέλεσμα την πτώση της ΜΠΟΥΡΣΑΣ στην Κων/λη και την περαιτέρω υποτίμηση της λίρας.
  • Επίκεινται  εμπορικές κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών υπό του νόμου Magnitskey Act εις βάρος της Τουρκίας , εάν η προμήθεια του Ρωσσικού αντιπυραυλικού συστήματος ΕΣ 400 θεωρηθή ως «τετελεσμένη» .Οπότε οι ομοϊδεάτες του Ερντογκάν , Γκιούλ και Νταβούτογλου άρχισαν τον ενδοκομματικό ανταρτοπόλεμο εις βάρος του Τούρκου προέδρου που θα ήθελαν να εκθρονίσουν.
  • Οι Γελενιστές και οι Σύριοι κερδίζουν μάχες εν Αμερική και στην Συρία εναντίον του Τουρκικού καθεστώτος ενώ ο δημοφιλής Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ κηρύσσει τον πόλεμο κατά του «πολιτικώς ορθού» εξ αφορμής της «τετελεσμένης» ακυρώσεως του νικητού  ίππου στο «Κεντάκυ Ντέρμπυ».

Σημαντικά «τετελεσμένα» στην περιοχή μας αμφισβητούνται: Σύμφωνα με δηλώσεις του Έλληνος υπουργού Αμύνης ναυάρχου Γ. Αποστολάκη , «η Ελλάς περιφρουρεί την ειρήνη από Λιβύης μέχρις Λιβάνου στην Μεσόγειο θάλασσα  και από Δυραχείου μέχρις Μαυροβουνίου  στα δυτικά Βαλκάνια». Βεβαίως με  «αεροπλάνα και βαπόρια» που θα έλεγε ο Διονυσάκης Σαββόπουλος.

«Η διεθνής κατανομή δυνάμεως (υπέρ της Ελλάδος) αυξάνει την σταθερότητα στην περιοχή εθνικού μας συμφέροντος» κατά τον Έλληνα ΥΠΕΘΑ. Συνεπώς περιττεύουν, κατά την γνώμη μας, οι αέναες συζητήσεις με την Τουρκία για τα μέτρα αποκαταστάσεως εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Συνήθως τα ΜΟΕ καταλήγουν εις βάρος της χώρας μας με κόπωση του Ελληνικού Materiel ενώ οι Τούρκοι συνεχίζουν αδιάκοπα το κυνήγι των «τετελεσμένων». Εις μάτην!