Η ευρεία νίκη του Ματέο Σαλβίνι στις Ευρωεκλογές της Ιταλίας τον φέρει τελείως αντίθετον προς τις επιδιώξεις της Γερμανίας. Δεν είναι μόνον η απειλή της γερμανοκρατουμένης Κομμισσιόν, για επιβολή ποινής 3 δις. ευρώ επειδή ούτος παρέβη την «δημοσιονομική πειθαρχία» και υπερέβη το όριον ελλείμματος στον Ιταλικό προϋπολογισμό.

Είναι κυρίως ότι το σχέδιο πανευρωπαϊκής εγγυήσεως των καταθέσεων, γνωστό ως EDIS, αναβάλλεται, ότι εξακολουθεί να μην υφίσταται η δυνατότης σωτηρίας των Ιταλικών Τραπεζών εις περίπτωσιν αδυναμίας πληρωμών και ότι ματαιούται η προσπάθεια συντάξεως ενός «κοινού» προϋπολογισμού για τις χώρες της Ευρωζώνης το 2021.

Με ασυμφωνία στο δείπνο των αρχηγών κρατών της «νομισματικής ενώσεως» αναστέλλεται κάθε επιχείρηση προωθήσεως της «ευρωπαϊκής ενοποιήσεως» όπως την φαντάζεται ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν και η «Ευρωπαϊκή …διαίρεσις» συνεχίζεται όπως την γνωρίσαμε εν Ελλάδι με «δάκρυα και οιμωγές» των μικρών χωρών και την μεγαλαυχία της Γερμανίας.

Η φράου Μέρκελ θέλει τον Μάνφρεντ Βέμπερ πρόεδρο της Κομμισσιόν και τον Γενς Βάϊντεμαν ως διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης. Θεωρεί την Αμερική ως αντίπαλον και την Ρωσσία ως συνεταίρο στον ενεργειακό τομέα. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών απειλεί την Ελληνική κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, μην τολμήσει και κάνει δημοψήφισμα (ως θα έδει) δια το αν ο Ελληνικός λαός απορρίπτει το ψευδές όνομα των Σκοπίων, που υπήρξε η κυρία αιτία της κατακρήμνισης του Αλέξη Τσίπρα στις τριπλές εκλογές της περασμένης Κυριακής: Δημοτικές, περιφερειακές και για το ευρωβολευτήριον.

Ο κομπασμός της Γερμανίας θυμίζει τον προ 80 ετών: Όταν το Εθνικό Θέατρον έπαιξε την «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη στην πλατεία Ράϊμερπεργκ, η εφημερίδα «Φραγκφούρτερ Αλγκεμάϊνε» έγραψε ότι «η παράστασις δέον να θεωρηθή ως δώρον της σημερινής Ελλάδος εις ανταπόδοσιν των όσων γενεαί ολόκληροι Γερμανών σοφών έπραξαν δια την αναβίωσιν των Ελληνικών κειμένων (*).

Οι σύγχρονοι Γερμανοί λησμόνησαν που ευρίσκεται η πραγματική Μακεδονία. Στην Ελλάδα.

 

(*) Βλ.σχ.«Ο Φιλίστωρ» στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 27.5.19.