Σε περισσότερες από 5,1 εκατ. μονάδες αυξήθηκε ο παγκόσμιος στόλος ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2018, υψηλότερος κατά 2 εκατομμύρια σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας «Global Energy Vehicle – EV», που δημοσιεύθηκε 

την Τετάρτη. Η Κίνα παρέμεινε η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο, με σχεδόν 1.1 εκατ. ηλεκτρικά οχήματα να πωλούνται το περασμένο έτος. Για να ακολουθήσουν η Ευρώπη και οι ΗΠΑ, με 1.2 εκατομμύρια και 1.1 εκατομμύρια, αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια του 2018, τα ηλεκτρικά οχήματα κατανάλωσαν περί τις 58 τερατοβατώρες (TWh) ηλεκτρικής ενέργειας και εξέπεμψαν 41 εκατ. τόνους ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα, ενώ εξοικονόμησαν 36 εκατ. τόνους, σε σύγκριση με ένα ισοδύναμο στόλο αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η έκθεση εξετάζει επίσης δύο μελλοντικά σενάρια για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Στο New Policies Scenario για το 2030, οι παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων προβλέπεται να ανέλθουν στα 23 εκατ. μονάδες, ενώ στο EV30@30 Scenario, όπου τα ηλεκτρικά οχήματα θα αντιπροσωπεύουν το 70% του συνόλου των πωλήσεων οχημάτων, το 2030, οι πωλήσεις προβλέπεται να διπλασιαστούν και να εγγίσουν τα 43 εκατ. οχήματα έως το 2030.