Στην Γιούτα των ΗΠΑ το Μεγαλύτερο Έργο Ανανεώσιμης Αποθηκευμένης Ενέργειας στον Κόσμο

Στην Γιούτα των ΗΠΑ το Μεγαλύτερο Έργο Ανανεώσιμης Αποθηκευμένης Ενέργειας στον Κόσμο
energia.gr
Παρ, 31 Μαΐου 2019 - 19:50

Οι Mitsubishi Hitachi Power Systems (MHPS) και Magnum Development σχεδιάζουν την κατασκευή ενός μεγάλου έργου ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές, στην Γιούτα των ΗΠΑ, συνολικής ισχύος 1000 μεγαβάτ.

Κοινοπραξία στην οποία έχει τεθεί επικεφαλής η ιαπωνική Mitsubishi ανακοίνωσε το σχέδιο Advanced Clean Energy Storage (ACES) που θα υλοποιηθεί στην κεντρική Γιούτα και θα παράγει 1000 μεγαβάτ από 100% καθαρή αποθηκευμένη ενέργεια, χάρη στην εφαρμογή τεχνολογιών και στρατηγικών που θεωρούνται καίριες για το μελλοντικό απανθρακοποιημένο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας των δυτικών ΗΠΑ.

Το έργο βασίζεται στην αποθήκευση υδρογόνου, ή πεπιεσμένου αέρα που θα παράγεται από την υπερβάλλουσα παραγωγή των ΑΠΕ στην περιοχή. Στόχος είναι να λειτουργήσει η μονάδα από το έτος 2025 και με αρχική ισχύ 250 μεγαβάτ.

Σύμφωνα με ερευνητές του Carnegie Mellon University, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ έχουν μειωθεί κατά 30% από το 2005, χάρη στο συνδυασμό φυσικού αερίου και Ανανεώσιμης Ενέργειας που αντικατέστησε τους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς με άνθρακα.