To 2019 εξελίσσεται σε ένα άκρως δύσκολο έτος για τις μετοχές της Tesla, με τον "αμφιλεγόμενο", συνιδρυτή της, Ίλον Μασκ να πληρώνει το βαρύτερο τίμημα.

Η μετοχή της Tesla καταγράφει απώλειες 43% από τις αρχές του έτους, εξανεμίζοντας σχεδόν 5 δισ. δολάρια από την αξία του μεριδίου του Μασκ, καθώς η Wall Street εμφανίζεται ολοένα και περισσότερο επιφυλακτική ως προς την ζήτηση για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα της εταιρείας. Ο ηλικίας 47 ετών Μασκ, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, κατατάσσεται πλέον 46ος μεταξύ των δισεκατομμυριούχων σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη του Bloomberg. Στις αρχές του έτους, ο Μασκ ήταν στην 29η θέση.

Το κύμα φυγής είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν 7,8 δισ. δολάρια από την αξία των μεριδίων που διατηρούν στην Tesla oι τέσσερις μεγαλύτεροι μέτοχοι της εταιρείας -ο Μασκ, η Tencent Holdings, το επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας και ο Λάρι Έλισον της Oracle. Μόνο τον Μάιο εξανεμίστηκαν 2,7 δισ. δολάρια. Ο Έλισον της Oracle, από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Μασκ, αγόρασε πέρυσι, 3 εκατ. μετοχές, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα, τον περασμένο Δεκέμβριο να γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της αυτοκινητοβιομηχανίας.