Η General Electric έχασε ένα τεράστιο τμήμα της κεφαλαιοποίησής της επειδή επένδυσε σε λανθασμένες ενεργειακές τεχνολογίες, όπως υποστηρίζει το Institute for Energy Economics and Financial Analysis (IEEFA) σε σχετική έκθεση που δημοσιεύτηκε.

Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση εκτιμά ότι η εταιρεία απώλεσε 172 δισ. ευρώ μέσα σε μόλις τρία χρόνια, έως και το 2018, επειδή στοιχημάτισε υπέρ της ηλεκτροπαραγωγής με αέριο αντί για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, σε μια περίοδο κατά την οποία το κόστος των ΑΠΕ μειώθηκε ραγδαία.

“Η GE υπέθεσε λανθασμένα ότι η ζήτηση για αέριο και άνθρακα θα συνέχιζε να ακολουθεί την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη”, τονίζεται στην έκθεση.

Το αποτέλεσμα ήταν η εταιρεία να απομείνει με ενεργητικό, λιγότερο ή και καθόλου ανταγωνιστικό σε σχέση με τις ΑΠΕ, ενώ δεν έλαβε υπόψη ούτε τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την εξοικονόμηση ενέργειας. Ακόμα και το 2016, ο τομέας ηλεκτροπαραγωγής της GE, που εκπροσωπούσε τα μισά προ-φόρων κέρδη του Ομίλου, εξακολουθούσε να επενδύει σε μονάδες φυσικού αερίου.