Κατά 0,6% μειώθηκαν τα έσοδα της Ρωσίας από εξαγωγές πετρελαίου της, στο πρώτο τετράμηνο του έτους που διανύουμε, έναντι της αντίστοιχης περιόδου το 2018, ενώ, το ίδιο διάστημα, τα έσοδα από εξαγωγές φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 2,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας 

Τελωνείων. Τα έσοδα από την εξαγωγή πετρελαίου της χώρας διαμορφώθηκαν, μειωμένα, στα 34,9 δισ. δολάρια την περίοδο Ιανουάριος-Απρίλιος, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Το εν λόγω χρονικό διάστημα, τα έσοδα από τις εξαγωγές φυσικού αερίου της χώρας ανήλθαν στα 16,9 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, ο όγκος των εξαγωγών πετρελαίου της Ρωσίας αυξήθηκε κατά 1,6%, στους 87,2 εκατ. τόνους, ενώ ο όγκος των εξαγωγών φυσικού αερίου μειώθηκε κατά 5,3%, ή 76,2 δισ. κυβικά μέτρα.

Εν τω μεταξύ, οι εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Ρωσίας αυξήθηκαν κατά 50%, στα 23,1 εκατ. κυβικά μέτρα, ενώ τα έσοδα από εξαγωγές του καυσίμου αυξήθηκαν στα 3,6 δισ. δολάρια.

Το περασμένο έτος, η Ρωσία είχε εισπράξει συνολικά, 129 δισ. δολάρια από εξαγωγές αργού πετρελαίου και άλλα 49,1 δισ. δολάρια από τις εξαγωγές φυσικού αερίου.