Η Άνοδος των Τιμών του Αργού Έθεσε σε Λειτουργία Περισσότερες Πλατφόρμες Εξόρυξης στις ΗΠΑ

Η Άνοδος των Τιμών του Αργού Έθεσε σε Λειτουργία Περισσότερες Πλατφόρμες Εξόρυξης στις ΗΠΑ
του Αδάμ Αδαμόπουλου
Σαβ, 22 Ιουνίου 2019 - 13:00

Οι αμερικανικοί όμιλοι ενέργειας αύξησαν τον αριθμό των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που λειτουργούν για πρώτη φορά, καθώς τα προθεσμιακά συμβόλαια αργού των ΗΠΑ κατέγραψαν άνοδο υψηλότερη του 9%, την εβδομάδα που λήγει.

Η ραγδαία πτώση των τιμών στη διάρκεια του προηγούμενου διμήνου, υποχρέωσε τους αναλυτές  να υποβαθμίσουν τις προβλέψεις τους για τις μετρήσεις που αφορούν στο 2019 και το 2020.

Οι εταιρείες πρόσθεσαν μια εξέδρα πετρελαίου για την εβδομάδα έως τις 21 Ιουνίου, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό τους σε 789, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes, έναντι των 862 που λειτουργούσαν την αντίστοιχη περσινή  εβδομάδα.

Η μέτρηση του εξοπλισμού, που συνιστά ένα πρώιμο δείκτης μελλοντικής παραγωγής, υποχώρησε το τελευταίο εξάμηνο, καθώς οι ανεξάρτητες εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής μείωσαν τις δαπάνες για νέες γεωτρήσεις, καθώς προτάσουν την αύξηση της κερδοφορίας τους έναντι της αύξησης της παραγωγής.

Τα συμβόλαια αργου μλλοντικής παράδοσης των ΗΠΑ διαπραγματεύονταν πέριξ των 57 δολαρίων το βαρέλι, χθες, Παρασκευή, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την εκτόξευσή τους κατά 9% για την λήγουσα εβδομάδα, λόγω των ανησυχιών για διατάραξη του εφοδιασμού της αγοράς από την Μέση Ανατολή, σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης στον Περσικό.

Παράλληλα, τα συμβόλαια μελλοντικής παράδοσης βενζίνης των ΗΠΑ,  σημείωσαν άνοδο 4% μετά την τεράστια πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο διυλιστήριο Philadelphia Energy Solutions, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.