H Saudi Αramco Ανοίγει Ξανά τα Πανιά για την Παρθενική Εισαγωγή της στις Κεφαλαιαγορές

H Saudi Αramco Ανοίγει Ξανά τα Πανιά για την Παρθενική Εισαγωγή της στις Κεφαλαιαγορές
energia.gr
Τρι, 2 Ιουλίου 2019 - 20:36

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας αποφάσισε να επανεκκινήσει τις διαδικασίες για μία πιθανή αρχική δημόσια εγγραφή του πετρελαϊκού κολοσσού της, Saudi Aramco, όπως μεταδίδει 

το πρακτορείο Bloomberg. H Αramco, πιο κερδοφόρα εταιρεία στον πλανήτη, ενεπλάκη, πρόφατα, σε συνομιλίες με ομάδα κορυφαίων επενδυτικών τραπεζών, προκειμένου να αποφασισθεί ο ενδεχόμενος ρόλος τους στην υλοποίηση του σχεδίου, σε μια αρχική δημόσια εγγραφή που θεωρείται, εδώ και μήνες, από τις πλέον πολυαναμενόμενες παγκοσμίως, όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές. Οι εργασίες για τον καθορισμό των λεπτομερειών της αρχικής δημόσιας εγγραφής θα επιταχυνθούν αργότερα εντός του έτους, ή το αργότερο στις αρχές του 2020, αποκάλυψαν οι ίδιες πηγές.

Το σχέδιο της Aramco για εισαγωγή στο χρηματιστήριο εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ισχυρά εμπόδια και μεγάλες προκλήσεις. Μία εξ αυτών θα μπορούσε να είναι η απαίτηση της εταιρείας να εξασφαλίσει αποτίμηση 2 τρισ. δολαρίων! Η ζήτηση θα μπορούσε να επηρεαστεί τόσο από τις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου, όσο και από τις εντεινόμενες ανησυχίες που διακατέχουν τους θεσμικούς επενδυτές, αναφορικά με το εάν είναι ορθό να χρηματοδοτήσουν εταιρείες ορυκτών καυσίμων, την ώρα που ο πλανήτης εκπέμπει σήμα κινδύνου.