Στα 1,7 δισ. Δολάρια οι Παγκόσμιες Επενδύσεις σε Συστήματα Αποθήκευσης Μπαταριών το Α' ΄Τρίμηνο

Στα 1,7 δισ. Δολάρια οι Παγκόσμιες Επενδύσεις σε Συστήματα Αποθήκευσης Μπαταριών το Α ΄Τρίμηνο
energia.gr
Τρι, 6 Αυγούστου 2019 - 19:11

Στα 1,7 δισ. δολάρια ανήλθαν, το α’ εξάμηνο του 2019, οι παγκόσμιες επενδύσεις σε συστήματα αποθήκευσης μπαταριών, έξυπνου δικτύου και εταιρείες αποδοτικότητας, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Mercom Capital Group, της εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στον κλάδο της καθαρής ενέργειας.

Συνολικά 41 επενδυτές κεφαλαίων υψηλού επιχειρηματικού κινδύνου (venture capital) συμμετείχαν στη χρηματοδότηση έργων αποθήκευσης μπαταριών, στη χρονική περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου 2019. Οι χρηματοδοτήσεις σε εταιρείες αποθήκευσης μπαταριών, έφτασαν στα 1,4 δισ. δολάρια, μέσω 17 συμφωνιών το α' εξάμηνο του έτους.

Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε ποσοστό 139% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους, κατά τη διάρκεια των οποίων οι εταιρείες επέμνδυσαν κεφάλαια ύψους 543 εκατ. δολαρίων, μέσω 30 συμφωνιών.

Παράλληλα, οι εταιρείες ενεργειακής αποδοτικότητας επένδυσαν ποσά ύψους 207 εκατ. δολαρίων στο διάστημα Ιανουάριος-Ιούνιος 2019, ήτοι, ποσοστό κατά 25% υψηλότερο σε σύγκριση με τα 165 εκατ. δολάρια στο α' εξάμηνο του 2018. Τέλος, οι επενδυτές έξυπνων δικτύων, για το πρώτο εξάμηνο του έτους που διανύουμε, ανήλθαν στους 48.