Η τιμή είναι φθηνότερη κατά 11% από την αντίστοιχη περίοδο, πέρυσι, όταν διαμορφώθηκε στο 1,146 ευρώ, αλλά και 10% χαμηλότερη από την περασμένη Άνοιξη, που ήταν 1,136 ευρώ.
Ο κ. Αληγιζάκης ζήτησε να επεκταθεί η χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης και σε οικογένειες με υψηλότερα εισοδήματα, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό την αναθέρμανση των πωλήσεων του καυσίμου, σε μια εποχή κατά την οποία οι εταιρείες-μέλη του ΣΕΕΠΕ έχουν απωλέσει το 70% του ετήσιο κύκλου εργασιών τους, εξαιτίας των επιπτώσεων της κρίσης και της εκτίναξης των φόρων στα ελληνικά νοικοκυριά.
«Η αύξηση της φορολογίας αποφασίστηκε καθώς το κράτος δεν μπορούσε να ελέγξει το λαθρεμπόριο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου στη διάρκεια της χθεσινής ενημερωτικής συνάντησης με τους δημοσιογράφους, υποστηρίζοντας πως «ο κλάδος αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για τη μείωση των φόρων, ωστόσο το κράτος θα μπορούσε να διευρύνει τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης».
Σύμφωνα με τον κ. Αληγιζάκη, ο κρατικός προϋπολογισμός χορήγησε 57 εκατ. ευρώ για τη διάθεση του περσινού επιδόματος. Αν, κατά τον ίδιο, αύξανε τα εισοδηματικά κριτήρια στις 50.000 ευρώ, το κονδύλι θα διπλασιαζόταν, μεν, τα δε, δημόσια ταμεία θα εισέπρατταν περισσότερα από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τον ΦΠΑ, αφού θα αυξανόταν η κατανάλωση.