Εκρήξεις προκάλεσαν πυρκαγιά σε ιρανικό πετρελαιοφόρο που έπλεε ανοιχτά του λιμένος της Τζέντα στην Σαουδική Αραβία, μετέδωσαν σήμερα Μέσα ενημέρωσης στην Τεχεράνη, προσθέτοντας πως σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται για «τρομοκρατική ενέργεια».

Το δεξαμενόπλοιο Sinopa, το οποίο ανήκει στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Ιράν (NIOC), έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και το πετρέλαιο που μεταφέρει έχει διαρρεύσει στην Ερυθρά Θάλασσα, ανέφεραν ανώνυμες πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε ότι από την έκρηξη έχουν υποστεί ζημιά δύο δεξαμενές του τάνκερ. «Ειδικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», αναφέρει η είδηση.

Το πρακτορείο ειδήσεων Nour, το οποίο πρόσκειται στους Φρουρούς της Επανάστασης, μετέδωσε ότι το πλήρωμα του πετρελαιοφόρου είναι σώο και ασφαλές. «Κανένα μέλος του πληρώματος δεν έχει τραυματιστεί από την έκρηξη και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», επεσήμανε.

Η NIOC ανέφερε στην ιστοσελίδα της ότι το δεξαμενόπλοιο έπληξαν δύο πύραυλοι που προκάλεσαν και τις εκρήξεις στο κήτος του.