Σήμερα κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση το πρωί στις 11, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν και οι μαθητικές παρελάσεις, σε όλη τη χώρα με την αστυνομία να προχωρά σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 

Σήμερα το πρωί στην Θεσσαλονίκη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στελεχών της κυβέρνησης της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και εκπροσώπων ξένων πρεσβειών, θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση, ενώ λίγο νωρίτερα, στις 10:30, ο ΠτΔ θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των ηρώων του γ’ σώματος στρατού, ενώ θα τηρηθεί και ενός λεπτού σιγή. Η έναρξη της παρέλασης θα γίνει με βολή από το Πυροβολείο των «Χιλίων Δένδρων», ενώ την ίδια ώρα θα ανακρουστεί ο Εθνικός Ύμνος. Χθες πραγματοποιήθηκε στη πόλη η μαθητική παρέλαση.
Παράλληλα την ίδια ώρα, στις 11, θα πραγματοποιηθούν οι μαθητικές παρελάσεις στο κέντρο της Αθήνας και στον Πειραιά. Λόγω των παρελάσεων, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες είναι ήδη σε ισχύ από τις 6 το πρωί.