Οι τράπεζες τελικά δεν θα προχωρήσουν στην επιβολή προμηθειών που είχαν προαναγγείλει από σήμερα 1η Νοεμβρίου για ορισμένες υπηρεσίες στα ΑΤΜ σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές.

 

Η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, θα προχωρήσει στο πάγωμα ορισμένων χρεώσεων που είχε ανακοινώσει. Μεταξύ αυτών είναι η χρέωση 15 λεπτών για αντίγραφο κινήσεων σε ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας.

Πηγές από άλλες τράπεζες αναφέρουν ότι δεν είχαν ανακοινώσει αυξήσεις για χρεώσεις για αντίγραφο κινήσεων από ΑΤΜ με χρήση κάρτας που έχει εκδοθεί από την ίδια την τράπεζα, οπότε δεν τίθεται θέμα παγώματος της σχετικής χρέωσης.

Ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών είχε ζητήσει την ανάκληση των αυξήσεων που έχουν ανακοινώσει σε μία σειρά τραπεζικών υπηρεσιών.

Επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα στο ANT1 τόνισε ότι αυτό είναι το πρώτο κύμα «παγώματος» των αυξήσεων, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερο, εντός δύο εβδομάδων.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι εκτός από το εν λόγω «πάγωμα» αναμένονται και μειώσεις, οι οποίες επίσης θα ανακοινωθούν άμεσα. «Τρεις από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες θα εκδώσουν δελτία Τύπου όχι μόνο για το πάγωμα των χρεώσεων στις τραπεζικές συναλλαγές, αλλά και για μειώσεις στις ήδη υπάρχουσες χρεώσεις τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι αφού μειώνονται τα επιτόκια δανεισμού των τραπεζών, αυτό θα πρέπει να περάσει και στους δανειολήπτες.