Εψηφίσθη εχθές από την βουλή το νομοσχέδιο περί «διεθνούς προστασίας (ΣΣ:των λαθρομεταναστών Λ/Μ) και άλλες διατάξεις» (ΣΣ : Δηλ. άλλος ένας νόμος ‘Σκούπα’ , σαφώς αντισυνταγματικός) που είχε λησμονήσει η προηγουμένη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όταν τακτοποιούσε τους Λ/Μ, δυνητικούς ψηφοφόρους του μελλοντικώς

Με τον νέο νόμον, οι «πρόσφυγες» που εγκαταλείπουν  τις «δομές φιλοξενίας» εντός διμήνου και εισέρχονται στην εγχώρια αγορά εργασίας , αιτούνται ασύλου που εκκρεμεί επί 6μηνον , με 3μηνη παράταση ,της «Αρχής προσφύγων» (ΑΠ) και αποκτούν «κάρτα περίθαλψης αλλοδαπού» ( του υπερφορτωμένου ΕΟΠΠΥ) ΑΦΜ και ΑΜΚΑ(;).

 Η ΑΠ παρέχει προτεραιότητα των αιτούντων ασύλου κατά χώρα.«Προτεραιοποίηση» κατά τον γλωσσοπλάστη νομοθέτη.

(«Σώσον Κύριε τον λαόν σου» και εσύ ,πρόεδρε της Βουλής Κων/νε Τασούλα, την Ελληνική γλώσσα!).

Ουσιαστικώς το νομοσχέδιο νομιμοποιεί «δικαίωμα παραμονής» στην χώρα πάντος Λ/Μ, οικονομικού μετανάστη ,πρόσφυγα ,τζιχαντιστή και πράκτορα της Τουρκικής ΜΙΤ και ό,τι άλλο ήθελε προκύψει..

Οι βουλευτές της πλειοψηφίας δεν είναι ότι νομοθετούν ελαφρά τη καρδία για το μέλλον του  βαλλομένου Ελληνισμού ,που υπαγορεύουν οι 400 ΜΚΠ δρώσες ανεξελέγκτως στην χώρα αλλά δεν διαβάζουν ούτε εφημερίδες.

 Στην χθεσινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (σελ.7) δημοσιεύεται η πληροφορία ότι με πρωτοβουλία της Γερμανικής κυβερνήσεως αλλάζει ο ανεφάρμοστος και επικίνδυνος «κανονισμός του Δουβλίνου»  και η εξέταση της αιτήσεως ασύλου του λοιπού μεν θα ξεκινάει από την χώρα της πρώτης εισδοχής του Λ/Μ (πχ. Ελλάδα) αλλά μπορεί να συνεχίζεται και να ολοκληρώνεται στα ενδότερα κράτη της ΕΕ (πχ. Πολωνία;).

Εν διαπιστώσει ότι ο Λ/Μ δεν συγκεντρώνει τα Ευρωπαϊκά κριτήρια παροχής ασύλου, θα επιστρέφει «αμέσως» στην χώρα προέλευσης του , φροντίδι της ΦΡΟΝΤΕΞ (Κοινοτικής υπηρεσίας ελέγχου των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ). Αν ο Λ/Μ δικαιούται ασύλου, προωθείται «αμέσως» στις άλλες χώρες της ΕΕ που είναι έτοιμες να τον δεχθούν και όπου του παρέχεται πολιτικό άσυλο.

Η πρόταση του υπουργού εσωτερικών της Γερμανίας Χόρστ Ζέεχοφερ έτυχε στο Βερολίνο , υποστηρίξεως από την Γαλλία, Ιταλία ,Ισπανία ,Πολωνία ακόμη και της απερχομένης Βρεταννίας. Θα προωθηθή στην Κομμισσιόν επί Γερμανικής προεδρίας το β΄6μηνο του 2020 και θα πάρει τον τίτλο « Ρύθμιση του Βερολίνου» , όπου λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις της ΕΕ.

Οπότε τι νόημα έχει ο καθυστερημένος Ελληνικός νόμος που περιπλέκει το πρόβλημα ασύλου;

Έμεινε αδιευκρίνιστο αν ο αρμόδιο υπουργός λαθρομετανάστευσης  κ. Γ. Κουμουτσάκος  παρέστη στην σύναξη του Βερολίνου.