Σε ιστορικά υψηλά ανήλθαν οι εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου στην Αυστρία, όπως φανερώνουν τα έως τώρα στοιχεία για το τρέχον έτος, ανέφεραν οι επικεφαλείς των Gazprom και OMV, στη διάρκεια συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ και ο ομόλογός του Ράινερ Σίλε της OMV, συζήτησαν θέματα συνεργασίας των δύο εταιρειών, με ιδιαίτερη εστίαση στον εφοδιασμό της Αυστρίας με φυσικό αέριο, σε μια δραστηριότητα που συνεχίζεται από το 2014.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το χρονικό διάστημα από 1η Ιανουαρίου 2019, έως και τον μήνα που διανύουμε, η Gazprom έχει παραδώσει συνολικά, 12.7 δισεκ. κυβικά μέτρα αερίου στην Αυστρία, ήτοι, περισσότερα σε ποσοστό 2.8% σε σχέση με το 2018, καταγράφοντας έτος -ρεκόρ αναφορικά με τις εξαγωγές του ρωδικού ομίλου προς την ευρωπαϊκή χώρα Αυστρία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο, πέρυσι, η αύξηση είναι της τάξης του 33,5% (ή 3.2 bcm), όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Gazprom.

Τέλος, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα θέματα συνεργασίας στον τομέα του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) μετά το μνημόνιο κατανόησης που υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019 μεταξύ των δύο εταιρειών.