Να δώσει η Ελλάδα το «ψηφιακό σινιάλο» για ανάπτυξη σε όλους τους τομείς, πρότεινε η πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), Γιώτα Παπαρίδου κατά την ομιλία της, χθες βράδυ, στο συνέδριο digitaleconomyforum 2019: Leading Greece to Growth.

Παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η κα Παπαρίδου αναφέρθηκε σε εθνικό αναπτυξιακό πλάνο στο οποίο «... η καινοτομία είναι βασικό συστατικό, άρρηκτα συνυφασμένη με τον κλάδο της τεχνολογίας, και θεμελιώδης αξία για το σύγχρονο αναπτυξιακό μοντέλο, που έχει ανάγκη η χώρα, σε όλους τους παραγωγικούς τομείς που υπερτερεί, στους τομείς που η δημιουργική Ελλάδα ζει, αναπνέει, και διακρίνεται διεθνώς. Πρέπει να δώσουμε το ψηφιακό σινιάλο για την ανάπτυξη, σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους. Έτσι ώστε, από μια χώρα παραδοσιακών υπηρεσιών, γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, κρατικίστικων αναχρονισμών και πελατειακών πρακτικών, που μας κρατούν δέσμιους, να επιχειρήσουμε μια ουσιαστική, «φυγή προς τα εμπρός». Αντλώντας εμπειρίες, από το σκληρό DNA των Ελλήνων, που κάποτε, το αποκαλούσαμε εμπορικό δαιμόνιο, αλλά και από το ταλέντο των Ελλήνων επιστημόνων. Και τα δύο αυτά, για πολλά χρόνια, τα είχαμε ξεχάσει».

Ο πυρήνας της φιλοσοφίας του ΣΕΠΕ -συνέχισε η πρόεδρος του Συνδέσμου-είναι η Σύγχρονη, Ψηφιακή Ελλάδα. «Τοποθετώντας σε θέση οδηγού τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, θα δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον για όλους, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα: για το κράτος, τις επιχειρήσεις και φυσικά, τους ίδιους τους πολίτες».