Ν. Δένδιας: Επιτάχυνση των Συζητήσεων για την Οριοθέτηση των ΑΟΖ Ελλάδας και Αιγύπτου

Ν. Δένδιας: Επιτάχυνση των Συζητήσεων για την Οριοθέτηση των ΑΟΖ Ελλάδας και Αιγύπτου
energia.gr
Δευ, 2 Δεκεμβρίου 2019 - 01:37

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετέβη χθες Κυριακή 1η Δεκεμβρίου στο Κάιρο όπου είχε συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σαμέχ Σούκρι. Μετά το πέρας της συνάντησης ο Έλληνας ΥΠΕΞ τόνισε ότι συμφωνήθηκε η επιτάχυνση των συζητήσεων μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων των δύο χωρών για τον χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση

 των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου και όπως επεσήμανε ο Ν. Δένδιας «όπως πάντα, με την Αίγυπτο έχουμε κοινή γωνία θεώρησης των περισσότερων προβλημάτων».

Τους δύο υπουργούς όπως ήταν φυσικό απασχόλησαν τα δύο μνημόνια που υπογράφηκαν ανάμεσα στην Τουρκία και τον επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου, του Συμβουλίου Υπουργών της Λιβύης, του κ. Σαράτζ και όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Έχουμε και οι δύο την εντύπωση κατ’ αρχήν ότι ο κ. Σαράτζ πιθανότατα στερείται την απαραίτητη νομιμοποίηση για να υπογράψει αυτά τα μνημόνια. Ούτως ή άλλως όμως, λειτουργούν ως αποσταθεροποιητικοί παράγοντες για την ευρύτερη περιοχή. Θα συνεχίσουμε να παρατηρούμε την κατάσταση.»