Η Ρώμη αναζητά τρόπους για τη χρηματοδότηση φιλικών προς το περιβάλλον έργων και χθες ανακοινώθηκε από το γραφείο διαχείρισης χρέους του Ιταλικού υπουργείου Οκονομίας, η πρόθεση της κυβέρνησης να εκδόσει το πρώτο πράσινο ομόλογο το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, το Κίνημα των 5 Αστέρων και το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD), ανακοίνωσαν πράσινες επενδύσεις ύψους 4 δισ. ευρώ για τη χρονική περίοδο μεταξύ 2020 και 2023.Τα πράσινα ομόλογα είναι ένας τρόπος χρηματοδότησης αυτών των έργων.

"Η πρώτη έκδοση πιθανόν να κλείσει το δεύτερο εξάμηνο του 2020", ανέφερε ο επικεφαλής του γραφείου διαχείρισης χρέους του υπουργείου Οικονομίας Davide Iacovoni, σύμφωνα με δύο συμμετέχοντες, κατά τη διάρκεια συνεδρίου κεκλεισμένων των θυρών στη Ρώμη.

Το Υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει επίσης να πωλήσει περισσότερα παγκόσμια ομόλογα σε δολάρια ΗΠΑ το επόμενο έτος, πρόσθεσε.
Τον Οκτώβριο η Ιταλία εξέδωσε το πρώτο ομόλογο σε δολάρια ΗΠΑ από το 2010, ύψους 7 δις. δολαρίων και βοηθώντας στη διαφοροποίηση των πηγών χρηματοδότησης της χώρας.