Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το υπουργείο Οικονομικών αναγκάστηκε να δώσει παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για όσους πολίτες δεν έχουν εκπληρώσει τη σχετική υποχρέωσή τους μέχρι σήμερα 31 Δεκεμβρίου 2019.Η παράταση δόθηκε έως τις 15 Ιανουαρίου καθώς τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δείχνουν ότι είναι αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες οι πολίτες που

για μια ακόμη χρονιά άφησαν για την τελευταία στιγμή την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και την κατάθεση των πινακίδων.Πάντως από το υπουργείου ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση πέραν της 15ης Ιανουαρίου που έχει ήδη ανακοινωθεί.

Για όσους σπεύσουν να πληρώσουν όπως είνια γνωστό πρέπει να καταβάλουν το:

Ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ.
Το ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή -λεωφορείο.
0 ευρώ, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Όπως κάθε χρόνο, δεν θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας όσοι καταθέσουν τις πινακίδες μέχρι σήμερα 31 Δεκεμβρίου θέτοντας το όχημά τους σε ακινησία.

Όσοι υποβάλουν δηλώσεις ακινησίας και καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους στις ΔΟΥ μέχρι σήμερα 31-12-2019 θα αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2020, τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης που πληρώνουν οι κάτοχοι Ι.Χ. κυβισμού 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, αλλά και τα τεκμήρια διαβίωσης.