Περισσότερες από 180 πτήσεις στη Γερμανία ακυρώθηκαν μετά την έναρξη τρίημερης απεργίας από το πλήρωμα καμπίνας στην χαμηλού κόστους θυγατρική εταιρεία της Lufthansa, την Germanwings. Το Συνδικάτο των εργαζομένων προσπαθεί να ασκήσει πίεση στην διοικηση της εταιρείας για τις μισθολογικές διαπραγματεύσεις που μάλλον έχουν κολλήσει.

Ηδη από την Παρασκευή το συνδικάτο Ufo που εκπροσωπεί το προσωπικό καμπίνας προκήρυξε τριήμερη απεργία από σήμερα στην Germanwings, η οποία λειτουργεί για λογαριασμό της Eurowings– της εταιρείας χαμηλού κόστους που εδρεύει στο Ντίσελντορφ και είναι θυγατρική του ομίλου Lufthansa – υποστηρίζοντας ότι στις συνομιλίες με τη διοίκηση της Lufthansa έχει επιτευχθεί μικρή πρόοδος. Οι εργαζόμενοι είναι απογοητευμένοι από την έλλειψη προόδου όσον αφορά τη διαχείριση της Lufthansa κατά τις μισθολογικές συζητήσεις.

"Οι πρώτες 35 πτήσεις ματαιώθηκαν, μετά 54, τώρα 170, που σημαίνει ότι η Germanwings θα διαχειρίζεται μόνο το 7% των αρχικών πτήσεων της σήμερα", δήλωσε εκπρόσωπος της Ένωσης UFO στο πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με λίστα του αερομεταφορέα 182 πτήσεις μεταξύ μεγάλων γερμανικών πόλεων, όπως το Βερολίνο, η Κολωνία, το Αμβούργο και το Μόναχο, ακυρώθηκαν καθώς η ένωση κάλεσε τα μέλη της να συμμετέχουν στην απεργία.

Ορισμένες συνδέσεις με τη γειτονική Αυστρία και την Ελβετία, συμπεριλαμβανομένης της Ζυρίχης και της Βιέννης, ματαιώθηκαν επίσης.

Η Germanwings πρόκειται να συγχωνευθεί με την Eurowings μακροπρόθεσμα.

Περίπου 15% των πτήσεων της Eurowings κατά τη διάρκεια των τριών ημερών επηρεάστηκε από την απεργία, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η κατάσταση στα μεγάλα αεροδρόμια ήταν ήρεμη χωρίς ουρές, δήλωσε, καθώς πολλοί επιβάτες ήταν σε θέση να κάνουν κράτηση σε τρένα ή σε άλλες αεροπορικές εταιρείες της Lufthansa.

"Οι άνθρωποι ήταν καλά ενημερωμένοι", δήλωσε ο εκπρόσωπος. "Ελπίζουμε τα πράγματα να παραμένουν σταθερά."

Αξίζειπάντως να σημειωθεί ότι υπήρξε ήδη μια σύντομη «προειδοποιητική απεργία» σε τέσσερις θυγατρικές της Lufthansa, ενώ οι εργαζόμενοι στην κυρίαρχη αεροπορική εταιρεία του ομίλου αποχώρησαν για δύο ημέρες τον Νοέμβριο, επηρεάζοντας 1.500 πτήσεις και 200.000 επιβάτες.