Φωτοβολταϊκό Άλμα στην Γερμανία το 2019 - Η Βιομηχανία Αναζητεί Νέους Τρόπους Επέκτασης

Φωτοβολταϊκό Άλμα στην Γερμανία το 2019 - Η Βιομηχανία Αναζητεί Νέους Τρόπους Επέκτασης
energia.gr
Παρ, 3 Ιανουαρίου 2020 - 18:15

Αύξηση ύψους 30% σε νέα έργα, συνολικής ισχύος 4 γιγαβάτ κατέγραψε η αγορά ηλιακής ενέργειας στην Γερμανία, το 2019, σύμφωνα με προκαταρκτική μελέτη της βιομηχανικής ένωσης ηλιακής ενέργειας BSW.

Η γερμανική ένωση αναφέρει ότι οι μειωμένες τιμές των φωτοβολταϊκών, σε συνδυασμό με τις αυξημένες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, οι εντονότερες κλιματικές συζητήσεις και η επέκταση της ηλεκτροκίνησης αποτέλεσαν τους κυριότερους λόγους για την ανάπτυξη της ηλιακής αγοράς.

Ωστόσο, παρά τους σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης, χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για την περαιτέρω εδραίωση τέτοιων συστημάτων στη Γερμανία, αν η χώρα θέλει να πετύχει τους στόχους για το κλίμα, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η BSW.

«Είμαστε ικανοποιημένοι για την αναζωογόνηση της αγοράς, όμως έχουμε ακόμη πολύ δρόμο για να διανύσουμε», επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της ένωσης, Κάρστν Κέρνιχ.

«Καταγράφεται σοβαρή απόσταση μεταξύ των όσων έχουμε πετύχει και των στόχων που έχουμε θέσει για το κλίμα. Θα είμαστε σε θέση να καλύψουμε το κενό εάν τριπλασιάσουμε τον ρυθμό επέκτασης», τόνισε ο ίδιος.

Χωρίς περαιτέρω ανάπτυξη των ΑΠΕ, είναι πιθανόν να παρατηρηθεί έλλειμμα παραγωγής, ως αποτέλεσμα της απόσυρσης των πυρηνικών μονάδων και των μονάδων άνθρακα στο πρώτο μισό της δεκαετίας του 2020, είπε ο κ. Κέρνιχ.