Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την εξαγορά συγκεκριμένων στοιχείων ενεργητικού της γερμανικής εταιρείας κατασκευής ανεμογεννητριών, Senvion, από την Siemens Gamesa Renewables Energy SA.

Η συμφωνία των δύο εταιρειών περιλαμβάνει επιχειρηματικές υπηρεσίες της γερμανικής εταιρείας στον τομέα της χερσαίας αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη, το σύνολο της πνευματικής ιδιοκτησίας της εταιρείας, καθώς και τα εργοστάσια κατασκευής πτερύγων που διαθέτει στην Πορτογαλία. Η Κομισιόν αποφάνθηκε ότι η παραπάνω συναλλαγή δεν εγείρει θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνουμε ότι η συμφωνία δεν περιλαμβάνει τη δραστηριότητα κατασκευής αιολικών ανεμογεννητριών, ή τα υπεράκτια συμβόλαια που έχει συνάψει η εταιρεία. Ωστόσο, η απόκτηση της άδειας πνευματικής ιδιοκτησίας, θα μπορούσε, δυνητικά, να προσφέρει στην Siemens Gamesa το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο να κερδίσει τα συμβόλαια υπηρεσιών για τις υπεράκτιες ανεμογεννήτριες της Senvion.

Η ισπανική εταιρεία έχει διευθετήσει το ζήτημα, προσφέροντας δεσμεύσεις αναφορικά με τις υπεράκτιες δραστηριότητες, καταλήγοντας, στο συμπέρασμα ότι όποιο πλεονέκτημα αποκτήσει, ενδεχομένως, η Siemens Gamesa από αυτή τη διαδικασία και στο συγκεκριμένο τμήμα δραστηριοτήτων, δεν θα αποτρέψει τους υφιστάμενους ιδιοκτήτες των υπεράκτιων πάρκων της Senvion, ή τρίτα μέρη απο το να παρέχουν ανάλογες υπηρεσίες.